Wanneer moet ik een hypotheekadviseur inschakelen?

22-07-2020

Eenmaal een leuk huis gevonden wil je natuurlijk wel weten hoe je het gaat financieren. Je krijgt te maken met het lenen van geld voor een hypotheek en de bijkomende maandelijkse lasten hierdoor. Gelukkig hoef je dit niet helemaal zelf uit te zoeken een hypotheek adviseur kan je daar meehelpen. 

Wanneer inschakelen

Op internet zijn er tools om een idee te krijgen van de hoogte van de hypotheek. In werkelijkheid wijkt dit hier echter vaak van af. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je een adviseur inschakelt, des te realistischer de schatting van je hypotheek zal zijn. In verband met de huidige drukte op de woningmarkt is het handig om op voorhand te weten wat je mogelijkheden zijn.

Je weet dan gelijk in welke prijsklasse je qua woning je zoektocht begint. Gesprek met de adviseur Hoe ziet een gesprek met de hypotheekadviseur er dan uit? Na het maken van een eerste afspraak volgt er vaak eerst een oriënterend gesprek. Hierop volgt vaak een vervolggesprek waarin persoonlijk advies wordt gegeven. Dit is vaak op basis van zaken als de financiële situatie en een eventueel bezit van een koophuis. Op basis hiervan wordt een opzet gecreëerd die als voorbeeld dient. De officiële berekening wordt ingediend bij het aanvragen van een hypotheek. Wat ook zeer belangrijk is zijn de extra zaken zoals hoe lang je nog verwijderd bent van je pensioen. Zou je eerder met werken willen stoppen?

Geïnteresseerd geraakt in wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen?

Bel gerust en wij brengen je in contact met één van onze hypotheekadviseurs.

Blits Makelaars op pad!

Volg ons op Instagram en vindt jouw (t)huis bij Blits als eerst op onze Instagram pagina.